Semundjet e melcise (lukthit)

November 24, 2011 Semundjet

Mëlçia është një organ solid, ngjyrë kafe të errët dhe gjendra më e madhe e trupit. Ka disa funksione, sekretues-rezervues, etj. Sëmundja e mëlçisë është parë gjithmonë e shoqëruar me diabetin e me plot sëmundje të tjera. Ku futen çrregullimet e tretjes e thithjes së ushqimit në zorrë, e për pasojë kemi një depozitim të […]

More

2 dhimbja e lukthit, dhimbja e melcise, kiselina ne lukth, lukthi, semundjet e lukthit,

Ndryshimet në gojë zbulojnë sëmundjet

May 12, 2013 Semundjet

Ndryshimet ne mukoze, dhembe ose gjuhe mund te jene shenja paralajmeruese per semundje serioze. Era e keqe nga goja Ndoshta behet fjale per halitozen, e cila mund te jete pasoje e shume faktoreve, madje edhe e diabetit te padiagnostikuar. Ne mesin e shkaktareve te tjere eshte edhe etja kronike ose lodhja kronike. Behuni gati per […]

More

dhembet, era e keqe, gjuha, goja, guha,

Kollitje

November 15, 2011 Semundjet

Kollitja është metodë me anë të së cilës organizimi i eliminon materiale huaja ose mukusin nga mushkëritë dhe rrugët e sipërme të frymë-marrjes ose vjen si reagim ndaj ndonjë ngacmimi të rrugëve ajrore. Kollitja ka disa tipare të veçanta të cilat mund të mësoni t’i dalloni. Kollështë vetëm një simptomë, jo sëmundje, dhe shpesh rëndësia […]

More

3 kolli, kolli te femijet, kolli tek femijet, kollitje, lukthi,

Semundjet infektive (ngjitese)

October 6, 2011 Semundjet

Mekanizmat me të cilët agjenset infektiv shkaktojnë sëmundjen jane dy aspekt të ndara, por të ndërlidhura: – Veçoritë specifike të organizmave të cilët shkaktojnë sëmundjen – Përgjigja e nikoqirit ndaj agjenseve infektive AGJENSET INFEKTIVE 1. Viruset – klasifikohen sipas llojit të acidit nukleinik të cilin e përmbajnë: ADN dhe ARN. – viruset janë shkaktarët më […]

More

3 bakteriet, lekura, mbrojtja nga infeksioni, myshqet, semundjet infektive,

Semundjet.com | Platforma e perdorur WordPress. Emra Shqip | Horoskopi Shqip
eXTReMe Tracker