Semundjet

Lia e ujit (lia e dhenve)

May 25, 2013 admin Semundjet

Çfarë është lia e ujit? Personi që infektohet me lien e ujit, do ketë imunitet ndaj sëmundjes gjer në fund të jetës së tij. Lia e ujit është një infeksion ngjitës viral, që zakonisht e përcjellë vazhdimësinë e saj pa ndonjë problem në fëmijëri. Është një sëmundje ngjitëse shumë e zakonshme e fëmijëve dhe shkakton […]

More

Lia e ujit (lia e dhenve),

Infeksionet urinare

May 22, 2013 admin Semundjet

Infeksioni i sistemit urinar fillon në rrugët tona urinare, të cilat përbëhen nga veshkat, ureteret (kanalet e urinës), fshikëza e urinës dhe nga uretra. Por si mund ta parandalohet ky problem dhe cilët persona janë më të predispozuar për t’u prekur. Dr. Arbër Neziri, mr.sci., urolog thotë se të gjithë njerëzit janë të rrezikuar për […]

More

Infeksionet urinare,

Ngërçet tek foshnjat

May 19, 2013 admin Semundjet

Përse lajmërohen ngërçet tek foshnjat? Shkaktari i vërtetë i paraqitjes së ngërçeve nuk dihet, por egzistojnë disa teori të pavërtetuara të shkaktarëve të ngërçeve: – foshnja nuk e duron qumështin (foshnjat që ushqehen me gji kanë ngërçe njejtë sikurse foshnjat që ushqehen me ushqim artificial) – trakti i zorrëve nuk është mjaft i zhvilluar dhe […]

More

Ngërçet tek foshnjat,

Mbrojtja e vajzave nga kanceri ne miter

May 17, 2013 admin Semundjet

Kanceri ne miter – rastet më të shumta shkaktohen nga disa lloje virusi të papilomës ose HPV (Human Papilloma Virus), që transmetohet përmes rrugëve seksuale. “Çdo dy minuta një grua vdes nga kanceri i mitrës. Kjo sëmundje është më vdekjeprurëse sesa lindja. Rreth 275 mijë gra vdesin nga kanceri cdo vit, 85 për qind e […]

More

kanceri ne miter,

Infeksionet vaginale

May 14, 2013 admin Semundjet

Asgjë tjetër nuk ia heq gruas gëzimin e jetës seksuale, sa ç’e bën këtë? infeksioni vaginal me mykrat. Simptomi më i zakonshëm i infeksionit mykotik të vaginës së gruas, i pranishëm në 90% të rasteve, është kruajtja intensive e vulvës dhe e hapjes vaginale. Organet gjenitale të gruas bëhen aq seksi, sa edhe një këpucë […]

More

Infeksionet vaginale,

Dhimbjet e kokës

May 12, 2013 admin Semundjet

Dhimbja e kokës na dëshpëron të gjithëve dhe sipas shkencëtarëve në Harvard, gjysma prej nesh preket nga ajo të paktën një herë në muaj. Specialistët kanë zbuluar se përveç njerëzve kronikë, pjesa tjetër e popullsisë ka më shumë shqetësime gjatë muajve të verës. Pasi në këtë kohë ekspozimi në diell është i madh, dhe kjo […]

More

dhimbjet, dhimja e kokes, koka, kryja,

Ndryshimet në gojë zbulojnë sëmundjet

May 12, 2013 admin Semundjet

Ndryshimet ne mukoze, dhembe ose gjuhe mund te jene shenja paralajmeruese per semundje serioze. Era e keqe nga goja Ndoshta behet fjale per halitozen, e cila mund te jete pasoje e shume faktoreve, madje edhe e diabetit te padiagnostikuar. Ne mesin e shkaktareve te tjere eshte edhe etja kronike ose lodhja kronike. Behuni gati per […]

More

dhembet, era e keqe, gjuha, goja, guha,

Damaret ne kembe

January 25, 2013 admin Semundjet

Shumë gra mbi moshën 30 vjeç vuajnë nga dhimbja dhe shfaqja e variçeve, por vetëm duke mbajtur sistemin digjestiv në lëvizje, mund të gjeni çelësin e shmangies së këtij problemi. Këshilla e mjekëve për gratë është të parandalojnë shfaqjen e varikozës duke zgjedhur ushqime të pasura me produkte të bimëve me kërcell, (fibra) gruri, orizi, […]

More

5 damaret, damaret ne kembe, semundja ne damar,

Semundjet e zemres

September 26, 2012 admin Semundjet

Zemra si organ muskulor luan rolin e pompës e cila e shtyn gjakun në qarkullim. Zemra, arteriet, venat dhe kapilarët formojnë sistem të mbyllur të gjakut. Zemra është organ i zgavruar muskulor i përbërë prej dy zgavrave më të vogla, veshëza, dhe në dy zgavra më të mëdha, barkushe, të cilët tkurren dhe shtrihen duke […]

More

5 Aritmia, Valvular,

Semundja parkinson

September 25, 2012 admin Semundjet

Eshte nje demtim i sistemit nervor qe prek levizjen, ekulibrin dhe kontrollin e muskujve. Shkaqet: Qelizat nervore degradojne ne pjesen e trurit te quajtur substania nigra. Ne kete zone qelizat nervore specifike te quajtura striatum, ku neurotransmetuesit te quajtur dopamine clirohen. Dopamina eshte nje neutransmetues i rendesishem dhe ndryshimet ne perqindje e tij mund te […]

More

5 Parkinsoni semundja, Semundja e parkinson, Simptomat e semundjes parkinson,

« Previous Posts

Semundjet.com | Platforma e perdorur WordPress. Emra Shqip | Horoskopi Shqip
eXTReMe Tracker