semundjet infektive

Semundjet infektive (ngjitese)

October 6, 2011 admin Semundjet

Mekanizmat me të cilët agjenset infektiv shkaktojnë sëmundjen jane dy aspekt të ndara, por të ndërlidhura: – Veçoritë specifike të organizmave të cilët shkaktojnë sëmundjen – Përgjigja e nikoqirit ndaj agjenseve infektive AGJENSET INFEKTIVE 1. Viruset – klasifikohen sipas llojit të acidit nukleinik të cilin e përmbajnë: ADN dhe ARN. – viruset janë shkaktarët më […]

More

3 bakteriet, lekura, mbrojtja nga infeksioni, myshqet, semundjet infektive,

Semundjet.com | Platforma e perdorur WordPress. Emra Shqip | Horoskopi Shqip
eXTReMe Tracker